pommes frites

 
  

christian köpte en paneringsmaskin till sin mamma när vi var och shoppade i simmering. vi har lagat wiener schnitzel och pommes frites i den men man kan göra vad som helst.. pommes frites är bara att skala potatis, skiva dom i klyftor och lägga i paneringsjärnet som man lägger ner i maskinen fylld med olja och så tar det 5-10 minuter före de är färdiga, schnitzlarna gick också snabbt och bra att laga och man kan göra allt annat från grillad kyckling till olika pastasåser

Akvarium

 

Vi har nu fått ett akvarium. Anna var med Lukas hos veterinären och fick gratis skålen på fotot till höger med fiskar, växter, stenar, snäckor osv i. Igår kom Berni med sitt gamla akvarium till oss och vi flyttade över allt från skålen till det stora akvariumet. På fotot till höger är Anna och Fabian i vardagsrummet och kollar på det nya akvariumet.

Lördagsmiddag hos Julian

Vi var förra lördagen efter shopping-rundan hos Julian på middag. Hela vår familj, Claudia, Julians familj och så några kompisar från Julian och Leni (Julians syster). Vi fick tortilla med ett stort sortiment av olika fyllningsalternativ. Så till efterrätt fick man plocka åt sig frukter från ett fint fat. Omkring 9 pm gick Anna och jag till en av Annas skolkompisar, David. Så stannade vi där till omkring 11 pm och gick sedan tillbaka till Julian för att sen åka hem med Gerlinde men så blev det ändå så att vi stannade hos Julian till omkring 12 pm och var i Schwechat först lite efter tolv..

 

Kameran med under shopping-rundan!!Nya skor !! DIESEL

  

Mina skor som jag använde på hösten är nu helt söndriga, jag tror att jag får slänga bort dem för det är ju inget att ha.. också de vinterskorna jag gått med nu hela vintern (de som jag köpte för två vintrar sen från vagabond) har också helt löst botten och är helt slitna.. jag vet inte om jag ska slänga bort de skorna eller vad jag ska göra med dem för jag tycker ändå så mycket om dem men int kan man gå runt i så slitna skor så antagligen slänger jag bort dem. Iallafall köpte jag nya skor nu för våren när vi var och handlade med Anna och Gerlinde förra helgen i ,,erste bezirk´´ - ett par diesel skor sydda med guldtyg med fickor på sidan. Hur fina som helst!!

H&M

Vi var med några kompisar i Simmering och shoppade igår. Jag köpte två par stiliga beage byxor att ha på olika bjudningar och annars också, de är hur bekväma som helst och passar jättefint med mitt bälte från BILLABONG. Snyggt va? Fotot till vänster har jag tagit i provkabinen, första gången jag provade byxorna. Fotot till höger har Anna tagit, igår när jag hade hicka..

 

Min första körlektion

Nästan alla övar att köra privat lite (en del mera) men jag hade före idag aldrig startat motorn eller suttit framför ratten i en bil som varit igång. Så idag var min allra första gång att köra. Min körlärare körde oss först till en stor parkplast som är meningen för körskolan så där är aldrig några andra bilar. Vi började med att kolla att stolen, ratten, speglarna och allt var rätt inställt för mig och så startade jag. Allt är på tyska. Vi körde omkring på parkstället i kanske en timme och så fick jag köra hem därifrån och fick öva allt från små till stora rondeller, rött ljus och allting.. och det gick jättebra, bara en gång måste jag starta bilen pånytt - och det var första gången jag satt framför ratten! ännu åtta körlektioner och ca 12 teorilektioner och så Teoriprüfung (datatestet som man gör i bilskolan, ca 1400 frågor av vilka 90% skall vara rätt) och Praxiprüfung (testet där man kör och läraren kollar om man är färdig att komma ut i trafiken). Om jag övar flitigt kan jag ha körkortet ren 6 maj!! hur coolt som helst, och jag gör det tillsammans med Christian så vi kan plugga tillsammans och idag ska vi till läkaren (alla måst till läkaren och kolla synen osv före man får körkortet) och så 7 pm ska vi igen till bilskolan, på en teorilektion.

Chipshöna med ris

 

Gerlinde kommer hem idag sent på kvällen så idag lagade jag igen middag - chipshöna med ris.

Bilskola i Österrike

På tisdagen var vi med Anna i bilskolan och anmälde mig till att ta körkortet här, nu när jag har tid att läsa teorin och allting ordentligt. Annars blir det så stressigt att ta det på sidan om gymnasiet när jag har lång matematik kemi fysik osv, massor studier.. Så nu går det snabbt och lätt - 16 teorilektioner och 8 dubbel körlektioner. Igår var jag på den första teorilektionen, idag på den andra och på kvällen går jag ännu på en tredje så det går snabbt undan! Före påsken borde jag klara av att skriva teoriprovet om jag nu läser och övar frågorna varje dag varje eftermiddag. Nästa vecka börjar jag med körlektionerna men man kan ha högst två i veckan, så i slutet av april eller senast i maj borde jag ha hela körkortet färdigt.

HummaPå måndagen var vi med Christian och hans mamma i Simmerings köpcentrum Humma. Christian behövde fylla på i sin garderob och jag kom med som smakråd men så hittade jag nog också till mig själv ett och annat.. köpte en snygg vårjacka och ett par svarta byxor. Så efteråt åkte vi hem till Christian (fotona här ovanför är när han provade sina kläder + min jacka till höger men jag har inga foton på mig själv). Jag var där till lite före 10 pm, det tar 2-3 minuter att gå från honom hem till oss.

Potatismos med köttbullarIgår åkte Gerlinde tidigt på morgonen till Linz så jag skötte uppköpen och matlagningen - det blev min favorit från när jag var liten "potatismos med köttbullar". Vi hade igår med Fabian ett par kompisar här och det fanns köttbullar till alla (jag hade lagat mindre köttbullar än vanligt så det fanns fast hur många) och alla tyckte helt massor om dem.. den närmast påminnande rätten här i Österrike är kanske potatismos med ugnsköttfärs, men köttbullar har jag ännu aldrig fått smaka på här.

Shopping i Wien

   
vi var igår med anna fabian och gerlinde i wien, på kvällen i en österrikisk restaurant

schokoherz


på fredagen var vi med anna på lenkki och så på eftermiddan baka vi en chokladtårta

Klassenkameraden


Simon Haschka            Christoffer                    Markus Jäger              Robin Ursprunger


Tamara Vobruba        Marie Theres Bayr        Violetta Marth             Benedict Christof


Georg Meyer          Friedl Witt-Dörring      Jennifer Neubauer          Florian Srajer

Chill kväll HEMMA

   

Magic Handtuchfoton från när vi med Christian lade handduksstumpen i blöt så det blev en riktig handduk

Önskade foton
Här är några foton som mamma tycker så mycket om att hon önskat dem till min blogg
- två foton på Anna och mig, ett gulligt foto på christian och ett foto på killarna i köket

Praterdom


på lördakväll va ja me anna regina markus marco & roman i europas största discotek

antschi und lintschiDiana Bad

 
på lördan var jag med christian, anna, roman o marco i diana bad (motsvarar serena i FIN)

familjen WeineggEisträum


RSS 2.0